8 Temmuz 2012 Pazar

Irmik Helvasi

   Beraat kandilinde burda bulunan arkadaslar bir araya geldik ve  kandili degerlendirmeye calistik. Ikram yapmadik ama gunun sonunda herkese eve goturmesi icin irmik helvasi dagittik. O gun yaptigim bu helvanin tarifini simdi verecegim............

  • MALZEMELER
  • 2 su bardagi irmik,
  • 2-3 yemek kasigi cam fistigi,
  • 125 gram tereyagi,
  • 1,5 su bardagi seker,
  • 2 su bardagi su ( arzu edenler sutte kullanabilirler),
  • 1 cay kasigi tarcin ( kavururken koymak icin).

  • YAPILISI
  • Yag bir tavaya alinir ve fistiklar hafif pembelesene kadar kavrulur.
  • Uzerine irmigi ve tarcini eklenip orta hararetli ateste kavrulmaya devam edilir.
  • Diger tarafta su ve seker kaynatilir.
  • Kavrulan irmik bir iki dakika ocaktan alinip sekerli suyu dokulur ( ocaktayken bu islemi yaparsaniz uzerinize sicrayabilir).
  • Tekrar ocaga alinip kapagi kapatilir ve kisik ateste yavas yavas pisirilir.
  • Pisttikten sonra 10 dakika demlendirilir.
  • Ilikken tabaklara konur ve servis yapilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder